ÆLDRE I ALBERTSLUND

Albertslund har i flere år haft en stigende andel af seniorer og mange af disse er aktive i forenings- og idrætslivet. Jeg ser dette som en katalysator for større livskvalitet for såvel unge som ældre, og vil gerne fortsat understøtte denne udvikling. Ældre medborgere skal føle sig trygge i deres dagligdag og have hjælp til de nære ting. Derfor må der fastholdes en bred vifte af tilbud, og jeg har en åben holdning overfor nye tiltag.

Det er vigtigt, at vi fokuserer på, at ældre har en ordentlig og velfungerende hjemmepleje, en god og tryg hverdag, – heri en styrkelse af de ældres mulighed for, at have et godt og aktivt liv.

Vi har mange ensomme medborgere, og det skal sikres, at de får en meningsfyldt tilværelse.

Ligeledes skal Damgårdshave sikres, som det fantastiske ældre-aktivitetscenter det er, –  og Frivilligcentret skal fortsat udvikles til gavn for de frivillige, samt de der har behov for støtte.


Seniorboliger i fremtidens Albertslund

Vi har efterhånden alle kendskab til ældre naboer og venner, der fraflytter kommunen på grund af en manglende passende bolig. Når vi ældre, af forskellige årsager, fraflytter vores bolig igennem mange år, ønskes i de fleste tilfælde en mindre bolig, og gerne i det samme nærområde, – og det giver den længe ventede rotation, – således, at de unge børnefamilier kan købe de eftertragtede parcelhuse.

Jeg har i mindst 10 år kæmpet og talt for boliger til husejere, der gerne vil have en mindre og billigere bolig i et-plan – i mange år talte jeg for døve øren, men nu er der endelig større politisk vilje til at imødekomme ønskerne.
Jeg var med i den arbejdsgruppe for flere år tilbage, der ville bygge andelsboliger mellem 80-110 m2 på Hjørnegrunden, – KB skulle bare have for mange penge for grunden og så kom krisen, – og det blev gjort muligt at bygge ejerboliger på stedet – i stedet for andel.

Albertslund Kommune har i de kommende år enkelte større og mindre grunde til sin rådighed, og jeg vil være med til at sikre, at der kan opføres ældre-egnede boliger på disse grunde.

Heldigvis er vi i kommunen nu i gang med, at planlægge nye almene, seniorboliger i Roholmsparken, og når der bygges nyt andre steder f.eks. på Hyldager-grunden, Fængsels-grunden, i Centret, samt i Vest på Stensmose-grunden og Skallerne – så er det vigtigt, at vi her indtænker forskellige typer af boliger, bl.a. tæt og lavt byggeri, og ikke mindst en mulighed for, at flytte sammen i en form for bofællesskab.

Ligeledes er det vigtigt, at seniorboligerne bliver i nærheden af offentlige transportmidler og indkøbsmuligheder.
Jeg vil arbejde for, at der bliver ny- eller ombygget den rette type boliger til den voksende ældre generation.

 

Senior Idræt

Albertslund Senior Idræt er en af de foreninger i Albertslund, der bidrager væsentligt til seniorernes livskvalitet, sundhed, engagement og ikke mindst deres sociale samvær. Jeg vil også følge foreningen tæt fremover og arbejde for gode rammer for foreningens mere en 15 forskellige aktiviteter og mere ca 700 medlemmer. Foreningen har bestået nu i godt 14 år og medlems-tilgangen er stadig i fremgang.

 

“STEM PERSONLIGT – det er DIN stemme der tæller”